• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
به مناسبت روز جهانی تیروئید
"مشكل شما نیستید، مشكل تیروئید شماست"

شعار روز جهانی تیروئید سال 2022میلادی که مصادف با 4 خردادماه در کشورمان می باشد ((مشکل شما نیستید، مشکل تیروئید شماست)) انتخاب شده است.

به یاد داشته باشیم:

هم اکنون میلیون ها نفر در سطح جهان از بیماریهای تیروئید رنج میبرند.

کمبود ید دریافتی یکی از عوامل موثر در بروز بیماری کم کاری تیروئید است.

کار بست عملی دو پژوهش انجام شده در ارتباط با وضعیت تغذیه ید زنان باردار ایرانی قبل و یعد از مکمل یاری همگانی ید آن است که   زنان باردار و شیرده در زمان بارداری و شیر دهی علاوه بر مصرف متعارف نمک طعام ید دار تصفیه شده ( حداکثر کمتر از 5 گرم در روز) نیازمند حداقل 150 میکروگرم مکمل ید نیزهستند.

توصیه نهایی به آحاد جامعه نیز آن است که فقط از نمک ید دار تصفیه شده در حد متعارف استفاده نموده زیرا به مقدار کافی ید داشته و فاقد هر گونه ناخالصی است لذا کاملا بدون ضرر و عوارض جانبی است. هیچوقت از نمک دریا و سنگ نمک که تبلیغات نادرستی در مورد مصرف آنها می شود استفاده نکنند زیرا اولا به مقدار کافی حاوی ید نبوده و بعلت داشتن فلزات سنگین و آلودگی با آلاینده های شیمیایی کارخانجات صنعتی که وارد آب دریاها و اقیانوس ها میشوند بسیار مضر بوده و با خطر ایجاد سرطان همراه هستند.

مصرف نمک ید دار برای همه افراد جامعه از دوران کودکی تا کهنسالی ضروری است. به علاوه زنان در دوران بارداری و شیر دهی نیاز به مکمل ید دارند.

6.0.15.0
    V6.0.15.0